Haptotherapie Dukenburg
Lankforst & Meijhorst

Haptotherapie Dukenburg

Lankforst 27-51
6538 HA Nijmegen
Telefoon: 024-3449238
Meijhorst 10-03 D
6537 EE Nijmegen
Telefoon: 024-7440003

Info@fysiotherapielankforst.nl
www.haptotherapiedukenburg.nl

Haptotherapie Dukenburg werkt samen met Fysiotherapie Lankforst & Meijhorst.

Algemene informatie

Haptotherapie is een vorm van therapie die kan helpen om jezelf weer beter in contact te brangen met je gevoelsleven. In de therapie gaan we opzoek naar wie je bent. Wat zijn je patronen, je valkuilen en je overlevingsstrategieën? En wat heb jij nodig om je prettig te voelen?

Werkwijze

In de begeleiding word je aangesproken op je kracht en je mogelijkheden die je in je hebt. Je gaat met de therapeut op zoek naar wie je in wezen bént, maar nog niet kunt zijn. De haptotherapeut behandelt geen lichamelijke klachten, zoals een fysiotherapeut dat doet. De haptotherapie verdiept zich in de zelfontwikkeling als mens. Bij lichamelijke klachten kijkt de haptotherapeut eerder naar de emotionele problemen die er aan de klacht ten grondslag kunnen liggen. Dit kan leiden tot een andere omgang met jezelf en anderen. Alleen de spanning weghalen met een massage kan heerlijk zijn, maar als je niet weet waarom je spanning hebt komt die weer terug. Aan de emotie zit een verhaal vast, want je hebt de emotie er niet voor niets onder gehouden. Zo vertelt je lichaam het verhaal van hoe je leven is verlopen.

Levensvragen en zingeving

Ook bij levensvragen over zingeving of betekenisverlening kan haptotherapie een ondersteunende rol spelen.

"Jij mag zijn zoals je bent om te worden wie je bent, maar nog niet kunt zijn en je mag het worden op jouw manier en in jouw tijd."
Anna Terruwe